Nieuws

Risen 2: Routineuze piraten

De makers van Risen 2: Dark Waters laten zich inspireren door Pirates of the Caribbean, maar dat levert geen geïnspireerde game op.

Het maakt eigenlijk niet uit of je door de voorganger geploeterd bent of dit je eerste stap in dit rollenspeluniversum is. Je speelt dan wel dezelfde naamloze held, maar die begint zijn avonturen met een nagenoeg schone lei in een nieuw stuk van de open spelwereld.


Het middeleeuwse, meer naar traditionele fantasy neigende decor wordt daarbij ingeruild voor een setting waarin je af en toe verwacht tegen de cast van ‘Pirates of the Caribbean’ aan te lopen.

[related_article id=”160734″]

Een best verfrissende insteek voor dit genre. Voor de basisformule is men het minder ver gaan zoeken. Je volgt het hoofdverhaal en wijkt daarbij zo veel als je zelf wilt af door je op optionele zijqueesten te storten.


Onderweg mag en moet er vaak gevochten worden. Dat levert je immers buit en ervaring op. Die laatste kun je inruilen voor upgrades van je personage zodat je die tot een alsmaar krachtigere aanwezigheid in de spelwereld ziet uitgroeien.

Op die zeeroverinjectie en een best aardig vechtsysteem na brengt de game echter te weinig opmerkelijks naar de rollenspeltafel. De routineuze opvulmomenten en -queesten worden telkens net op tijd afgewisseld met iets dat je toch weer verder doet spelen. Ook al is het geforceerd rekken van je doorloop af en toe iets te doorzichtig.

Ach, aan het einde van de rit krijg je met Risen 2: Dark Waters een oerdegelijke, klassieke singleplayer-rollenspelbeleving, maar na toppers als The Witcher 2 en Skyrim is de liefhebber meer – en beter – gewend.

www.risen2.com
Prijs: € 59,99 (PS3)
Ook op Xbox 360 en pc
Score: 3 op 5

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business