Nieuws

MegaUpload herrijst uit de dood

Kim DotCom is niet te stoppen. Nadat zijn website MegaUpload begin dit jaar offline werd gehaald vanwege beschuldigingen rond piraterij, komt DotCom nu met een opvolger voor deze dienst.

De nieuwe website heet simpelweg Mega en zal iets anders werken dan MegaUpload, maar wel in dezelfde diensten (uploaden, bewaren en delen van bestanden) voorzien. DotCom is ook van plan om maatregelen te nemen tegen eventuele pogingen van de autoriteiten om de dienst stil te leggen.

Wie een account maakt op Mega zal zijn bestanden met één klik kunnen encrypteren met behulp van een algoritme. Vervolgens krijg je een tweede sleutel om de geuploade bestanden te ontcijferen. Zo kan enkel de persoon met de juiste sleutel aan de bestanden.

“Als de servers gehackt worden, of de overheid een raid uitvoert op een datacenter, zal dat niets opleveren. Wat geupload wordt naar de site, blijft veilig en privé zonder de juiste sleutel,” aldus DotCom tegenover Wired. Op die manier zou het voor Mega ook onmogelijk zijn om te weten wat hun gebruikers uploaden, en kunnen ze er dus ook niet voor verantwoordelijk worden gesteld.

DotCom zei ook nog dat Mega regels zal toepassen die het mogelijk maken voor houders van auteursrechten om bestanden die het auteursrecht schenden offline te laten halen. “Maar als ze gebruik willen maken van die mogelijkheid, moeten ze eerst wel accepteren dat ze ons niet zullen aanklagen of verantwoordelijk houden voor de acties van onze gebruikers,” aldus DotCom.

Naast Mega werkt DotCom ook nog aan een nieuwe muziekdienst met de naam MegaBox, die naar eigen zeggen de muziekindustrie stevig zal verstoren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business