Nieuws

ZDNet-leeslijst: Steniging van een trol

Er worden heel wat onthullingen gedaan in de leeslijst van deze week. Wist je bijvoorbeeld dat ziekenhuisapparatuur enoorm kwetsbaar is voor malware? En dat er kopieerbescherming in de maak is voor 3D-printers.

Maar uiteraard is de ontmaskering van een van de bekendste trollen van Reddit het verhaal waar je de popcorn voor uit de kast kunt pakken.

We hopen dat je ons blijft tippen over de beste lange verhalen over technologie. Als je iets hebt gezien, dat wij over het hoofd zagen, tip ons dan op redactie@zdnet.be.

Steniging van een trol I
Steniging van een trol II
Reddit is een grootmacht op het web. Toen een van zijn meest volhardende trollen werd ontmaskerd, bleek hij al jarenlang de onderbuik van de gemeenschapssite onder controle te hebben.

Daarom: in drie artikelen de complete ontmanteling van Violentacrez. Eerst: een Gawker-journalist die de trol ontmaskerde, daarna de reactie van Reddit (zie boven) en tenslotte: een CNN-interview met de man zelf, dat je hieronder vindt.

[related_article id=”158901″]

Steniging van een trol III


Surface uitgehoord
Panos Panay, hoofd ontwikkeling van de Microsoft Surface, toog naar Reddit om daar alle kritische vragen van het internet beantwoorden over de bijzondere tablet.

Malware in het hospitaal
Een oplettende lezer wees ons op dit verontrustende artikel van Technology Review, waaruit blijkt dat medische apparatuur in ziekenhuizen vol zit met virussen. Met dank aan Albert!

Slotje op de 3D-printer
De 3D-printer heeft het in zich om voor een nieuwe industriële revolutie te zorgen. Maar fabrikanten willen een stokje steken voor vrij kopiëren van objecten en dienen een patent in dat ‘drm’ moet aanbrengen op de toestellen.

Fluisterende cookies
Bedrijven blijven ons maar geruststellen dat datavergaring van surfers volstrekt anoniem gebeurt. Maar wat als ze je coupons voor luiers beginnen te sturen als je eigen ouders nog niet weten dat je zwanger bent?

Realiteit met techinjectie
Hoewel technologie steeds meer bij het dagelijks leven hoort, zijn de digitale en fysieke wereld nog steeds aparte dingen. Een artikel over hoe bedrijven hun best doen om die twee werelden voorgoed te laten versmelten.

Wroeten naar kabels
Onze collega"s van Clickx gaan diep de grond in om te ontdekken hoe het Belgische kabelnetwerk in elkaar steekt dat onze internetverbindingen mogelijk maakt.

3d-printerartikelencookiesgoogleleeslijstmalwarenieuwsredditsurfacetrolweekendziekenhuis

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals