Voo maakt wifi-hotspots van klantenmodems

Na Belgacom en Telenet zal je binnenkort ook bij Voo gratis op het wifi-netwerk kunnen van andere klanten.

Voo, een bedrijf dat telefonie, internet en tv aanbiedt in Wallonië en Brussel, voert momenteel testen uit om via de wifi-modems van zijn klanten een tweede wifi-signaal uit te zenden. Dat moet gratis toegankelijk zijn voor andere Voo-klanten, waardoor deze op zo’n 200.000 lokaties gratis kunnen surfen.

De dienst zelf zal Wi-Free heten. De technologie hiervoor is afkomstig van netwerkspecialist Cisco, dat onder meer voor de authenticatie van de gebruiker en de nodige veiligheidsregels zorgt.

Wie klant is bij Voo krijgt via zijn modem naast zijn eigen beveiligd wifi-signaal automatisch een tweede signaal dat open is voor andere Voo-klanten. Het is dus niet zo dat onbekenden zomaar op je netwerk kunnen.

Wie dat wil kan de functie wel uitschakelen, maar mag dan zelf ook niet gratis surfen op andermans netwerk. Een impact op de snelheid is er volgens de operator niet.

Het gratis wifi-netwerk wordt nu getest. Het is de bedoeling dat het in de eerste helft van 2013 geleidelijk aan beschikbaar wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business