Nieuws

Apple iPad mini-event: het liveverslag

Het event zit er op. Hieronder vind je een korte samenvatting van alle aankondigingen vandaag. Uitgebreidere artikels volgen de volgende uren op ZDNet.be.


Cijfers

Tim Cook staat op het podium. Binnen enkele minuten weten we wat Apple gaat aankondigen. Maar nu is het eerst tijd voor enkele leuke cijfers.

[related_article id=”158256″]

De iPhone 5 is enorm goed ontvangen volgens Cook. In het eerste weekend werden er vijf miljoen verkocht. Een filmpje verschijnt met sfeerbeelden van bij de lancering en de wachtrijen in de winkels. Ook wij waren er bij.

Cook schept nu op over de nieuwe iPods. Enkele quotes komen voorbij, waaronder ééntje van The Verge. Er zijn al 3 miljoen stuks verkocht en iPods worden net verzonden.

iOS 6 dan. Er zijn 200 miljoen toestellen die na één maand al iOS6 draaien.

Cook zegt dat Mountain Lion en iOS 6 perfect samenwerken. Er staan al 125 miljoen documenten in de iCloud. 300 miljard berichten zijn er intussen verzonden via iMessage. 28 000 iMessages per seconde. 160 miljoen Game Center-accounts. En sinds de introductie van iOS6 zijn er al 70 miljoen photostreams gedeeld.

Er zijn al 35 miljard apps gedownload uit de App Store.6,5 miljard dollar is er al uitbetaald aan ontwikkelaars.

In cijfers is de groei bij Macs tenslotte groter dan bij de PC-markt. Logisch: de PC-markt is véél groter. 15% groei bij Macs, 2% bij PCs.

iPad + iPad mini

Cook terug op het podium. Apple heeft inmiddels 100 miljoen iPads verkocht in de afgelopen 2,5 jaar, iets waar voor de iPad nog geen markt voor was, aldus Cook.

90% van het internetverkeer komt van de iPad, als je naar tablets kijkt. 

Onze excuses, er ging even iets mis met de site. Snelle round-up:

iPad 4e generatie. Zelfde specificaties, dubbel zo snel met een A6X-chip. Prijs blijft hetzelfde. Lightning-aansluiting. Ook 4G in Europa.

iPad mini:

zelfde kleuren als de iPhone 5. Klein genoeg om in 1 hand te houden. 7,9" scherm, 1024×768 pixels schermresolutie.

Bezels rondom het scherm zijn veel smaller. In sommige gevallen is het scherm de helft groter dan een 7" Nexus 7.

Verder vergelijkt Cook de iPad-apps met Android-versies van dezelfde apps, en hoe geweldig ze wel niet zijn op iPad.

Dual-core Apple A5-chip, een Facetime HD-camera, 5MP-camera aan de achterkant, LTE en wifi op de 5Ghz-band. Verder nieuw: Lightning-aansluiting.

Verder krijgt de iPad mini een nieuwe Smart Cover.

16GB-versie wifi kost 329 dollar. Nog geen Europese prijzen. Er komen 16GB, 32GB en 64GB-versies voor zowel wifi en 4G. Vanaf 2 november te koop.

 

MacBook Pro Retina

Phil Schiller staat op het podium. "Today is a big day for the Mac".

De 13" MacBook Pro is de best-verkopende MacBook op dit moment.

Er komt een 13" MacBook Pro Retina. "typisch Apple: we nemen ons beste product en verbeteren het", aldus Schiller.

1,9 cm dik en enorm licht. 2x Thunderbolt, USB 3.0, MagSafe2, hoofdtelefoon/micro-combo. SD-kaartlezer, nog een USB 3.0-poort en een HDMI-poort.

13,3" breed. 2560×1600 resolutie. Net iets meer dan 4 miljoen pixels, schept Schiller op. Basisversie kost 1699 dollar, en zal een 2,5Ghz i5-processor krijgen met 8GB RAM en 256GB flash-opslag.

Verder: Facetime HD, dual-microfoon, nieuwe luidsprekers, verlicht toetsenbord, multi-touch trackpad en opnieuw een batterij die niet verwisselbaar is. Ook de 13" MacBook Pro Retina kan alle functies van Mountain Lion gebruiken.

Apple toont intussen een advertentie voor de nieuwe MacBook Pro Retina.

Mac Mini

Er komt een nieuwe Mac Mini. USB 3.0, SD-kaartlezer, tot 1TB HDD (of 256GB flashopslag), i7 Ivy Bridge of i5-processor.

Voor 599 dollar krijg je een 2,5Ghz i5-processor, 4GB RAM en 1 harde schijf (van 1TB). Voor 999 dollar krijg je een 2,3Ghz i7-processor en 2TB opslag.

iMac

Er komt een nieuwe generatie iMac. De achtste generatie iMac is nog dunner dan de vorige.

De nieuwe iMac is 5mm dik aan de randen maar wordt dikker naar het midden toe. Het scherm wordt rechtstreeks op het glas gelamineerd en alle optische componenten (DVD-station) werden verwijderd.

Het 27" model krijgt 2560×1440 als resolutie mee, het 21,5" model krijgt een resolutie van 1920×1080 pixels.

Verder: 2 microfoons, Facetime HD-camera, stereospeakers. Bluetooth 4.0, Wireless N-technologie, tot 3TB HDD of 768GB flashgeheugen, een i5 of i7-processor, 8GB Ram en een GT 640M GPU.

Verder komt Apple met een "Fusiondrive": 128GB flashgeheugen in combinatie met 1TB of 3TB HDD. Software maakt er 1 schijf van, waardoor de iMac meer opslag heeft die sneller presteert. OSX zal dan zelf kijken wat belangrijk is en dat op het flashgeheugen zetten. Minder belangrijke zaken worden automatisch op de HDD gezet.

Het instapmodel (21,5") zal 1299 dollar gaan kosten. Te koop vanaf November.

De 27"-versie komt vanaf December in de winkels.

 

iBooks

Er zijn anderhalf miljoen boeken te koop in de iBooks boekenwinkel. Er zijn al vierhonderd miljoen boeken verkocht. iBooks 3.0 krijgt "continues scrolling": je kan blijven doorscrollen door je boek.

Je kan vanaf nu ook quotes delen met Facebook en Twitter. Verder worden er 40 talen ondersteund. Denk aan rechts-naar-links en Chinees.

Vanaf vandaag gratis te downloaden in de App Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business