Nieuws

Facebookaandelen stijgen met 20 procent

Het aandeel van Facebook kende woensdag de grootste stijging sinds de introductie op de beurs. Bij de opening van de beurs woensdagochtend was het aandeel 24,13 dollar waard, een stijging van ongeveer 20 procent ten opzichte van de dag ervoor (19,25 dollar).

De stijging kwam er nadat Facebook deze week positieve kwartaalresultaten heeft kunnen voorstellen. Bovendien maakte CEO Mark Zuckerberg van de gelegenheid gebruik om de Wall Street-analysten er van te overtuigen dat het sociale netwerk sterk op mobiel inzet, en hier nieuwe inkomstenbronnen uit kan genereren. Die positieve berichten komen het aandeel alleen maar ten goede.

De indrukwekkende stijging van het aandeel is natuurlijk maar een ééndagsverschijnsel, en niets structureel. De waarde van het Facebookaandeel ligt nog steeds ver onder de 38 dollar waaraan het eerder dit jaar op de beurs werd geïntroduceerd.

Zuckerberg zal het alleszins graag gezien hebben. Hij zag de waarde van zijn persoonlijke aandelen op één dag met maar liefst 2 miljard dollar toenemen. Vorige maand zei het Facebook-opperhoofd wel dat hij zijn aandelen tenminste 12 maanden niet zal verkopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business