Nieuws

Hoe herstart je Windows 8?(video)

Je hebt een nieuwe Windows 8-tablet, notebook of pc gekocht en nu zijn simpele handelingen ineens niet meer zo eenvoudig. We tonen je hoe je een herstart maakt.

Een van de zaken waar testers van Windows 8 het meest over struikelden, was het ontbreken van de vertrouwde startknop. Die was zo handig voor het openen van programma’s, maar ook voor het afsluiten of herstarten van je pc.

Rebooten is iets ingewikkelder geworden dan je gewend was in Windows 8 en verloopt ook op een totaal andere manier dan je gewenden was. Tijd voor wat uitleg.

Windows 8/RT herstarten voor touchscreens

Om een reboot uit te voeren op Windows 8 (of Windows RT), ben je verplicht om naar het Windows-startscherm te gaan (als je dat nog niet voor je neus had). Zit je in de desktopomgeving, druk dan op de Windows-toets onder je scherm en volg de instructies in de video.

 

Windows 8/RT herstarten met muis en toetsenbord

Om Windows 8/RT te kunnen herstarten met het toetsenbord en muis, beweeg je je muis naar de rechter boven- of benedenhoek van het scherm. Nu verschijnt rechts in beeld de Charms-balk, waar de belangrijkste instellingen van Windows 8 zijn te vinden.


Toetsenbordfanaten kunnen ook voor de combinatie Windows + C kiezen.


Kies nu voor de optie Instellingen en je ziet onderin de balk de bekende Aan/Uit-knop verschijnen. Klik op het symbool en je krijgt drie opties voor de neus: Slaapstand, Afsluiten of Opnieuw opstarten.

Kies voor de laatste optie en Windows 8 start onmiddellijk opnieuw op.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business