Nieuws

Rapidshare stopt met snelheidslimieten

Rapidshare heeft besloten om de snelheidslimieten op te heffen voor gratis gebruikers, die waren bedoeld om illegale bestandsuitwisseling terug te dringen.

De Zwitserse dienst voor bestandsuitwisseling besloot afgelopen zomer om verschillende beperkingen in te stellen voor gratis gebruikers nadat Megupload uit de lucht werd gehaald na een actie van het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Rapidshare wilde zo veel mogelijk afstand nemen van zijn controversiële rivaal en stelde downloadlimieten in voor gratis gebruikers. Dat moest verweesde MegaUpload-gebruikers ontmoedigen die en masse op zoek gingen naar alternatieven voor de gevallen bestandskluis.

Gebruikers merkten echter deze week dat de snelheidslimieten opgeheven waren, waarna Rapidshare tegenover Torrentfreak bevestigde dat de begrenzing is opgeheven voor gratis gebruikers.

“We kunnen bevestigen dat we alle downloadlimieten voor gratis gebruikers hebben opgeheven, wat onderdeel is van een nieuwe strategie”, zegt directeur Alexandra Zwingli in een verklaring.

“Ondanks het feit dat de limiet in eerste instantie werd geïntroduceerd om piraterij te ontmoedigen, zijn we inmiddels tot de conclusie gekomen dat er efficiëntere tegenmaatregelen zijn.”

Rapidshare zegt aan het einde van dit jaar bekend te maken wat die maatregelen dan exact zijn.

bestandsuitwisselingdownloadengratismegauploadnieuwspiraterijrapidsharesnelheidslimiet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals