Nieuws

Gratis kantoorpakket voor Android

Windows 8-tablets mogen dan worden geleverd met gratis Office, maar ook Android-gebruikers kunnen zonder betalen een kantoorsuite krijgen voor tablet of smartphone.

Android-toestellen zijn uiteraard geweldig om games mee te spelen of films mee te kijken, maar soms moet je ook wat werk doen onderweg. Kingston Office is een mobiele kantoorsuite die je daar bij kan helpen, omdat je allerlei documenten (offline) kunt bekijken en bewerken.

Kingston Office herkent 23 verschillende formaten, waaronder de belangrijkste Office-formaten en je kunt bewerkingen uitvoeringen en wijzigingen opslaan voor doc(x)-, ppt(x)- en xls(x)-bestanden. Je kunt documenten openen die op het toestel zelf staan, maar het is ook mogelijk ze te plukken uit cloudopslagdiensten als Dropbox of Google Drive.

[related_article id=”158662″]

Er is zelfs een herstelmodus voor niet-opgeslagen documenten als de applicatie mocht crashen en Nederlandse ondersteuning. Bovendien werkt het ook op oudere Android-versies, alleen moet je er wel rekening mee houden dat de apps niet zo vloeiend werken als op de nieuwe toestellen.


Kingston Office is niet helemaal vlekkeloos. Zo is het niet mogelijk om bullet points toe te voegen aan Word-documenten en je kunt zelf geen fonts aanpassen. Maar: dit is een van de weinige mobiele kantoorpakketten die helemaal gratis is en daarom zien we dit soort kleine problemen graag over het hoofd.

Kingston Office is gratis af te halen bij de Google Play Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business