Nieuws

Nieuwe MegaUpload vermijdt hosts uit VS

MegaUpload mag begin dit jaar dan wel offline zijn gehaald, opvolger Mega staat alvast klaar. Oprichter Kim Dotcom wil de website op 19 januari 2013 online laten gaan, maar is nu nog op zoek naar hosts. Amerikaanse hosts moeten zich alvast niet aanbieden, want die worden resoluut afgewezen.

MegaUpload gaf gebruikers de kans om eenvoudig bestanden te uploaden, en vervolgens te delen met anderen. De site telde zo’n 150 miljoen geregistreerde gebruikers. Omdat uploaden en downloaden ook anoniem kon, werd de site een populaire thuishaven voor piraten om illegaal muziek en films te delen. Dat leidde er in januari 2012 toe dat de site offline werd gehaald op vraag van Amerikaanse autoriteiten.

Ondanks dat die autoriteiten nog steeds ijveren voor de uitlevering van DotCom aan de Verenigde Staten, raakte eerder al bekend dat hij werkt aan een opvolger voor de website, onder de naam Mega. Deze week werd een teaser voor de website gelanceerd.

Mega belooft “groter, beter, sneller, sterker en veiliger” te worden dan zijn voorganger, en zal exact één jaar na het verdwijnen van MegaUpload worden gelanceerd. Alleen is Kim DotCom nu nog op zoek naar ‘Mega Storage Nodes’, partners die willen voorzien in servers en ondersteuning.

DotCom heeft zo’n 60 servers nodig wanneer de website online gaat. Opmerkelijk is dat hij niet wil samenwerken met hosts die in de Verenigde Staten gevestigd zijn. “Het is niet veilig voor cloudopslagdiensten om bestanden op servers in de Verenigde Staten te bewaren, of op domeinen als .com en .net. De Amerikaanse overheid legt domeinen regelmatig plat, zonder een rechtszaak of respect voor de regels,” luidt de verklaring.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business