Nieuws

Deze PC-accessoires werken met Windows RT

Werken je huidige muis, toetsenbord, printer en andere accessoires met Windows RT of de Surface RT? We zoeken het uit.

Microsoft is langzaam maar zeker alle antwoorden aan het invullen op schijnbaar ontelbaar veel vragen die werden gesteld door opdringerige journalisten, bloggers en Windows-gebruikers over Windows 8 en Windows RT.

Het laatste antwoord komt tot een vraag die ik een aantal keer heb gesteld: zijn er richtlijnen rondom accessoires die wel of niet werken met Windows RT?

[related_article id=”152275″]

Ik heb me de ergste scenarios voorgesteld toen ik de volgende verklaring op de Microsoft Surface-website las: "Surface met Windows RT is compatibel met muizen, toetsenborden, printers en andere accessoires die gecertifieerd zijn voor Windows RT."

Online amper informatie

Microsoft-medewerkers plaatsten een tijdje geleden enkele richtlijnen via een post op de Building Windows 8-blog, waar ze het concept van "class drivers" uitlegden, inclusief de print-class driver voor Windows 8 en Windows RT. Maar er kwam geen informatie voor andere toestellen dan printers.

Vandaag vond ik eindelijk het antwoord op mijn Windows RT-compatibiliteitsvraag via een link op de Microsoft "You had me at "Hello World""-blog. Die blog had een link naar het nieuwe, verbeterde Windows Compatibiliteitscentrum voor Windows RT.

Via die site kunnen bezoekers specifieke merken/namen van muizen, toetsenborden, webcams, printers, … invoeren om te controleren of het toestel zal werken met Windows RT.

Op het Windows 8 lanceringsevent in New York afgelopen maand maakte Microsoft Windows President Steven Sinofsky (ja, dat staat nu in zijn officiële Microsoft-biografie.. Er staat niet langer "Windows & Windows Live-divisie") bekend dat Windows RT compatibel is met 420 miljoen PC-accessoires die nu al op de markt zijn.

Ik vond een aantal bestaande accessoires die niet compatibel zijn met Windows RT via Microsoft"s compatibiliteitswebsite. Ik ontdekte verder dat mijn huidige HP-printer "beperkt compatibel" is. Dat wil zeggen dat niet alle functies met Windows RT zullen werken. De bijbehorende muis is ook slechts "beperkt compatibel", maar werkt wel naar behoren op de Surface RT. Reken dus niet te veel op "beperkt compatibel", want de kans is groot dat het wel gewoon werkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business