Nieuws

Gabon steekt stok tussen de wielen van Kim DotCom

De Gabonese overheid wil niet dat Kim Dotcom het domein Me.ga gebruikt voor de opvolger van zijn omstreden website MegaUpload.

Begin dit jaar werd MegaUpload op vraag van Amerikaanse autoriteiten offline gehaald, wegens beschuldigingen rond piraterij. In plaats van moedeloos toe te kijken, begon oprichter Kim DotCom als tegenreactie met de creatie van een opvolger onder de naam Mega.

Om zichzelf deze keer beter in te dekken, heeft DotCom alvast extra maatregelen getroffen. Daarom koos hij onder meer ook voor het Gabonese domein .ga in plaats van .com. Blaise Louembe, de Gabonese minister van communicatie, ziet dat echter niet zitten.

Stuff.co.nz meldt dat Louembe instructie heeft gegeven om www.me.ga te blokkeren. Het kleine Afrikaanse land wil niet dienst doen als platform dat door mensen zonder scrupules gebruikt wordt voor activiteiten gericht op het schenden van auteursrechten.

Ira Rothken, de advocaat van MegaUpload, heeft tegenover CNet bevestigd dat de nieuwe website niet beschikbaar zal zijn via Me.ga, maar voegde daar aan toe dat de website er nog steeds zal komen onder een ander domein.

cloudgaboninternetkim dotcommegamegauploadnieuwsopslagdienst

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals