Nieuws

Skype stapt in huwelijksbootje Windows Live Messenger

Windows Live Messenger, de opvolger van MSN Messenger, verdwijnt. De populaire chatdienst bestaat sinds vorige eeuw en zal stilaan worden gemigreerd naar Skype.

Vanaf vandaag kunnen gebruikers de nieuwste versie van Skype downloaden, waarmee ze ook kunnen chatten met contactpersonen op het Windows Live-netwerk. Eerder liet Microsoft het Microsoft-account en Skype-account al samenvoegen tot één account.

Onder meer op Windows 8 is het niet langer mogelijk afzonderlijk in te loggen: je account zal gekoppeld worden met je Microsoft-account en wordt automatisch aangemeld wanneer je wordt ingelogd bij je PC.

[related_article id=”161452″]

Microsoft zegt dat Windows Live Messenger-contacten nu ook mobiel kunnen videobellen en bellen naar vaste en mobiele nummers. Dat kan vanaf de mobiele Skype-app en de desktopversie van Skype.

Eerder gingen al geruchten dat Microsoft de instant-messagingdienst die vroeger bekend stond als MSN Messenger te laten vallen. Nu is het echter duidelijk geworden dat dat niet helemaal het geval is. Onder meer de Berichten-applicatie in Windows 8 steunt nog op het Windows Live Messenger-protocol en andere diensten als eBuddy zullen nog steeds kunnen aanmelden op de chatdienst.

Begin deze eeuw had Microsoft ook al een telefoondienst ingebouwd in Windows Messenger. Die dienst werd later stilzwijgend verwijderd. Windows Messenger was de meegeleverde MSN Messenger-applicatie bij Windows XP.

Je kan skype downloaden op de website van Skype.


Bellen vanuit Messenger: het bestaat al langer dan je zou denken


MSN Messenger 6 (links) was de laatste versie die onder de naam MSN door het leven ging. Rechts: MSN Messenger 4.5

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business