Nieuws

BlackBerry 10 lanceert op 30 januari

RIM geeft eindelijk een datum vrij waarop het zijn nieuwe besturingssysteem BlackBerry 10 zal lanceren.

Op 30 januari 2013, zo kondigt het Canadese bedrijf aan, toont het de wereld voor het eerste twee BlackBerry’s, die draaien op BlackBerry 10. Tijdens datzelfde evenement zal het ook meer details vrijgeven over de werking van het nieuwe mobile besturingssysteem.

Een van de toestellen zal alleen een touchscreen hebben; het ander heeft naast een aanraakscherm ook het welbekende toetsenbord aan boord. Als de toestellen niet aanslaan, wordt het evenement de zwanenzang van RIM: in het afgelopen jaar heeft het herhaaldelijk ontslagronden en dieprode cijfers aangekondigd.

[related_article id=”158662″]

De strenge beveiliging die standaard zit ingebakken bij BlackBerry-toestellen maakten het ooit de favoriet van het bedrijfsleven en overheidsdiensten. Maar steeds vaker moeten de bekende zwarte toestellen plaatsmaken voor iPhones en Android-toestellen, ook bij trouwe klanten van de Amerikaanse overheid.

In het geval dat BB10 geen flinke verbetering oplevert van de positie, overweegt het Canadese bedrijf het besturingssysteem in licentie aan andere telefoonmakers te geven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business