Nieuws

‘China digitale schietschijf voor de VS’

China is vaak zelf het slachtoffer van cyberaanvallen en securitydreigingen. De vinger wordt gewezen naar de VS en Amerikaanse leveranciers zoals Cisco.

Dat stelt het Chinese blad China Economy & Information dat zegt dat het land steevast een slachtoffer is. Volgens gegevens van het China National Computer network Emergency Center zijn er het afgelopen jaar bijna 50.000 buitenlandse IP-adressen geweest die in totaal bijna 8,9 miljoen chinese pc’s overnamen met trojans en botnet control servers.

Opmerkelijk is dat de sporen van 99,4 procent van die vijftigduizend servers naar de VS leiden. Verder zou bijna driekwart van de IP-adressen die phishingaanvallen uitvoerden op Chinese banken afkomstig zijn uit de VS.

[related_article id=”161920″]

Het blad omschrijft de Chinese databeveiliging als ‘onbestaand’. Dat terwijl een achttal Amerikaanse technologiebedrijven (Cisco, IBM, Google, Qualcomm, Intel, Apple, Oracle en Microsoft) wel een aanzienlijk marktaandeel hebben in belangrijke sectoren in China.

Cisco
Verder schrijft het magazine dat negentig procent van de cyberoorlogen afkomstig zijn uit de VS. Al wordt er geen bron aangehaald bij dat cijfer. Wel grijpt het dat aan om er op te wijzen dat betrouwbaar netwerkmateriaal een belangrijk wapen is in die strijd en dat China meer moet doen om zich te verdedigen tegen deze aanvallen.

Daarbij lijkt Cisco de kop van jut. Hun materiaal zou verscheidene problemen hebben opgeleverd binnen het land sinds de VS begon met cyberaanvallen. Het gaat onder meer over een plotse uitval van de verbinding. Tegelijk worden er vragen gesteld over het feit dat Cisco’s besturingssysteem de wachtwoorden in tekstvorm zou bewaren en een laagdrempelige encryptie en protocol zou gebruiken.

Kort samengevat zegt het artikel dat Chinese netwerken met materiaal van Cisco de facto een schietschijf zijn naar de VS toe. Onder meer Unicom, een door de overheid beheerd bedrijf en de tweede grootste klant van Cisco in China, zou daarom de netwerkspecialist aan de deur hebben gezet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business