Nieuws

Windows Phone 7.8-upgrade komt begin 2013

Windows Phone 7.8 komt begin volgend jaar uit. De upgrade voor bestaande toestellen komt er begin 2013, maar eerst wil Microsoft nog wat nieuwe toestellen slijten.

Het was een grote schok toen Microsoft Windows Phone 8 aankondigde, vooral dan het feit dat klanten met een Windows Phone 7 niet kunnen upgraden. Wel zouden ze kunnen overstappen naar versie 7.8, een versie die hetzelfde homescherm heeft als WP8, maar onder de motorkap helemaal verschilt.

Mensen die al een Windows Phone 7-toestel hebben, zullen moeten geduld oefenen.  “We weten dat je gretig bent om de Windows Phone 7.8-update te krijgen. En we willen je graag vertellen dat we nauw samenwerken met onze hardwarepartners en operatoren om het te testen, goed te keuren en naar zoveel mogelijk toestellen te krijgen zo vroeg als kan in 2013”, schrijft Windows Phonebaas Terry Myerson in een blogpost.

[related_article id=”161563″]

Nog voor iemand met een bestaand toestel een upgrade krijgt, begint Microsoft al met de verkoop van nieuwe telefoons die draaien met Windows Phone 7.8. Maar waarom zou Microsoft in vredesnaam nog nieuwe toestellen verkopen met een besturingssysteem dat duidelijk op een doodlopend spoor zit nu Windows Phone 8 er is? Daar geven ze zelf een antwoord op in hun blog.

“Deze toestellen zullen aan een lagere prijs verkocht worden, wat wil zeggen dat er Windows Phones zijn voor iedereens budget en noden. Dit is ongelooflijk belangrijk om het wereldwijde bereik van Windows Phone te verbreden en om te zorgen dat we het juiste product hebben voor elke markt.”

In normalemensentaal wil dit zeggen dat Windows Phone op dit ogenblik te weinig gebruikers heeft naar de zin van Microsoft. Door goedkope Windows Phones te maken met een besturingssysteem zonder toekomst, kunnen ze die vrolijk op de markt dumpen, zonder de prijzen aan te tasten van hun duurste en meest luxueuze modellen met Windows Phone 8.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business