Nieuws

SkyDrive krijgt mogelijk online muziekspeler

Microsoft werkt aan een mogelijkheid om muziekbestanden die zijn opgeslagen in SkyDrive direct af te spelen in de browser.

SkyDrive, een cloudopslagdienst die een centrale rol speelt in de nieuwe besturingssystemen van Microsoft, gaat momenteel de concurrentie aan met diensten als Dropbox. Maar volgens de site Liveside.net zijn functies in de maak die de dienst meer in het vaarwater zullen brengen van concurrenten als Google Music of Amazon Cloud Player.

Bovengenoemde diensten hebben de mogelijkheid om geüploade muziekbestanden direct af te spelen vanuit de browser, of ze naar andere toestellen te streamen. Liveside.net vond in de broncode van SkyDrive.com verwijzingen naar een eigen muziekspeler en trof daarnaast beeldbestanden aan die corresponderen met de bedieningsknoppen van een muziekspeler.

[related_article id=”161452″]

Als de speler een onderdeel wordt van SkyDrive, kunnen gebruikers opgeslagen muziek direct afspelen via de website. Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe functie zijn opwachting zal maken.

Daarnaast is het onduidelijk hoe de SkyDrive-speler zal samenwerken met Xbox Music, Microsofts eigen streaming muziekdienst.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business