Nieuws

Facebook wil de sms overbodig maken

De Facebook Messenger-app wil de strijd aanbinden met de sms, en andere alternatieven zoals WhatsApp.

Facebook Messenger bestaat al langer, en is een aparte applicatie speciaal gewijd aan de berichtenfunctie van het sociale netwerk. Deze week werd de Androidversie van de applicatie bijgewerkt, zodat het nu ook mogelijk is om zonder Facebookaccount in te loggen. Je naam en telefoonnummer volstaan.

Peter Deng, directeur Communications Product Management bij Facebook, windt er geen doekjes om dat de berichtendienst de sms wil vervangen. “We hebben gemerkt dat mensen meer willen dan sms kan voorzien. Het sms-protocol bestaat al twintig jaar. Het is ontworpen voor oude telefoons, en maakt geen gebruik van nieuwe functies als locatiebepaling of het delen van foto’s,” vertelde Deng op LeWeb in Parijs.

[related_article id=”158662″]

Facebook is natuurlijk niet de eerste die met een sms-alternatief op de proppen komt. Er bestaan reeds verschillende alternatieve berichtendiensten zoals WhatsApp, Skype, of de Berichten-app van iOS. Maar het grote voordeel van Facebook is natuurlijk het groot aantal gebruikers, en dat zal alleen maar uitbreiden door de deuren ook voor niet-Facebookgebruikers open te zetten.

Voor Facebook is dit ook een manier om die niet-Facebookgebruikers naar het sociale netwerk toe te trekken. Doordat ze Messenger reeds gebruiken, kunnen ze ook geïntroduceerd worden in andere diensten van Facebook. “Recent breikten we de mijlpaal van 1 miljard actieve gebruikers. Maar er zijn veel mensen die het web niet gebruiken. Daar ligt een groot, nog onbenut potentieel,” aldus Peter Deng.

De nieuwe Messenger-app voor Android is voorlopig nog maar beschikbaar in een beperkt aantal landen, maar zou al snel wereldwijd beschikbaar worden gemaakt. Het lokale PR-bureau van Facebook heeft laten weten dat de update volgende week al in België en Nederland zal verschijnen. Later volgen ook nog de andere platformen, en komt er zelfs ondersteuning voor niet-smartphones met behulp van Facebook for Every Phone.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business