Nieuws

Huawei opent onderzoekscentrum in Nokia’s achtertuin

Na Zweden en Groot Brittannië is Huawei van plan om ook in de Finse hoofdstad Helsinki een ontwikkelingscentrum te openen.

De Chinese telecomreus kondigt aan dat het in de komende vijf jaar zeventig miljoen euro zal investeren. Aanvankelijk is er plaats voor dertig personeelsleden, het doel is om honderd mensen in dienst te nemen. Twintig van hen zijn al aangenomen.

Huawei had al een dertigtal personeelsleden in Finland, al gaat het vooral om verkoopspersoneel. De nieuwe afdeling voor onderzoek en ontwikkeling zal zich focussen op softwareontwikkeling voor smartphones en later ook tablets en mediatoestellen op Android en Windows Phone.

Concreet zou het center in Helsinki zich focussen op gebruikservaring met verbeteringen in de kernel, het stroombeheer, de browserervaring, graphics en de gebruikersinterface.

Huawei is na Ericsson de grootste fabrikant van netwerkapparatuur, maar op de smarpthonemarkt is het voorlopig nog geen grote naam. Het bedrijf zegt dat het dit jaar zestig miljoen smartphones wil verschepen. Maar analisten schatten dat aantal eerder rond de 45 miljoen.

Door zich te vestigen in Finland is de kans groot dat Huawei ontwikkelaars aantrekt die ooit bij Nokia zijn moesten. Al is dat niet de belangrijkste reden zegt een woordvoerder van Huawei tegenover ZDNet.com. Het Finse ecosysteem, de kwaliteit van het onderwijs, de universiteiten en de ingenieurs zorgen ervoor dat de Chinezen zich Helsinki vestigen.

Het is overigens niet het eerste onderzoekscentrum dat Huawei in Europa opent. Eerder al opende een vestigign in Lund (Zweden) en Groot Brittannië zijn deuren. Alles in totaal telt het bedrijf zevenduizend Europese werknemers, al heeft het bedrijf plannen om dit in de komende jaren te verdubbelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business