Nieuws

Geen Google apps voor Windows 8

Wie met Windows 8 zit te wachten op apps van Google-diensten mag nog een tijdje op zijn honger blijven zitten.

“We hebben geen plannen om Windows apps te ontwikkelen. We zijn heel voorzichtig in waar we in investeren en waar onze gebruikers zijn, maar ze zijn niet op Windows Phone of Windows 8” zegt Clay Bavor, product manager voor Google Apps in een interview met het Britse V3.

Wel sluit hij het plan niet uit als Windows 8 populairder wordt. Het is dus niet zo dat apps op het platform volledig worden uitgesloten.

[related_article id=”158901″]

Onder Google Apps vallen onder meer Drive, Docs (waaronder ook spreadsheets en slides), Gmail en Calendar. Wel heeft het bedrijf vandaag al een zoekapplicatie voor Windows 8, net als een Windows 8 versie van Chrome.

Geen geloof?
Google geeft met zijn keuze aan dat het niet meteen gelooft dat Windows 8 een succes zal worden. Al lijkt het eerder op een subtiele manier om een concurrent een sneer uit de pan te geven.

Op de pc-markt heeft Microsoft volgens Netmarketshare.com zowel bij desktops als laptops nog steeds een marktaandeel van 91,45 procent en de kans is groot dat het merendeel hiervan vroeg of laat op Windows 8 overstapt, al is het maar bij de aankoop van een nieuwe pc.

Tegelijk is Microsoft met Windows Phone 8 een kleine maar niet te onderschatten speler op de smartphonemarkt. Het laatste wat Google wil is dat gebruikers kiezen voor Windows Phone net omdat de Google-diensten er even vlot op draaien als op een Android smartphone.

Google weet met andere woorden heel goed dat gebruikers vroeg of laat bij Windows 8 terechtkomen, en misschien zelfs bij Windows Phone. Maar dat luidop zeggen is gratis goed nieuws voor de concurrentie, terwijl Google Apps gebruikers vandaag toch de weg vinden naar hun webtoepassingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business