Nieuws

ZDNet-leeslijst: Hobbit op scherp en de Russen komen!

De leeslijst wordt deze week bevolkt door de meest bizarre figuren en ideeën. Een kleine greep: een stad die zijn eeuwenoude archieven in een paar jaar wil digitaliseren en een online marktplaats voor illegale drugs waar gebruikers recensies plaatsen over hun ervaringen.

Zoals gebruikelijk hebben we een leuk interview gevonden, ditmaal met Google-oprichter Larry Page. Een aanrader is een achtergrondartikel over een nieuwe framerate, die is toegepast op de film The Hobbit.

Vond je een stuk dat je niet in onze leeslijst aantrof? Mail ons dan op redactie@zdnet.be.

Hobbit op scherp
Onze collega’s van FWD leggen uit wat er zo bijzonder is aan de nieuwe film The Hobbit, die is opgenomen met het dubbele aantal beeldjes per seconde (48 fps) dan gebruikelijk is.

Smartphones uit Moedertje Rusland
Rusland staat niet bekend als het neusje van de zalm op technologisch gebied, maar een lokaal smartphonebedrijf kan daar verandering in brengen.

Uitgekeken op outsourcen
Apples besluit om een deel van zijn Mac-productie terug naar de VS te brengen, lijkt een marketingstunt. Maar de stap is een onderdeel van een grotere herwaardering van het outsourcen naar lagelonenlanden.

Hoe dode mensen de ‘vind ik leuk’-knop vinden
De meeste mensen weten toch wat ze wel en niet leuk vinden op Facebook, maar uit dit artikel van Readwriteweb blijken steeds meer mensen zonder hun medeweten de ‘vind ik leuk’-knop in te drukken van bedrijven. En dat geldt ook voor mensen die al maandenlang dood zijn.

Visionair van Google
Elke week vinden we wel weer een interessant interview met één van de grootheden uit de techwereld. Ditmaal is het Larry Page, de briljante oprichter van Google.

Papierloos hopeloos
De Amerikaanse stad Chicago vatte het ambitieuze plan op om zijn archieven en documentatie geheel papierloos te maken. Een tikkeltje tè ambitieus, zo blijkt uit dit verslag van The Verge.

Online drugshandel
Een onthullend kijkje in een online marktplaats voor illegale synthetische drugs, waar gebruikers recensies plaatsen over de producten die ze via Bitcoin hebben aangeschaft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business