De Franse designer Philippe Starck heeft beslag laten leggen op het luxueuze jacht dat hij ontwierp voor de overleden Apple-topman Steve Jobs. Dat schrijft de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad. Steve Jobs wilde samen met zijn familie de wereld rond varen, en was daarom de bouw van een jacht beginnen plannen. Ondanks Jobs’ overlijden in […]

Advertentie

De Franse designer Philippe Starck heeft beslag laten leggen op het luxueuze jacht dat hij ontwierp voor de overleden Apple-topman Steve Jobs. Dat schrijft de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad.

Steve Jobs wilde samen met zijn familie de wereld rond varen, en was daarom de bouw van een jacht beginnen plannen. Ondanks Jobs’ overlijden in oktober 2011, werd het bouwen van de ‘Venus’ toch verdergezet. Het futuristische vaartuig werd eind oktober van dit jaar te water gelaten, en ligt sinds 8 december aangemeerd in de haven van Amsterdam.

Jobs ontwierp het jacht samen met de bekende Franse designer Philippe Starck. Die liet de boot deze week door een deurwaarder aan de ketting leggen, omdat de familie Jobs nog een openstaande rekening te vereffenen heeft. Het zou gaan om een onbetaald bedrag van 3 miljoen euro, zo bevestigt ook de Rotterdamse advocaat Roelant Klaassen die namens Starck optreedt.

 

De ‘Venus’ heeft een opmerkelijk desigen en is langs buiten volledig uit aluminium opgetrokken, waardoor het schip erg licht is. Het jacht is 80 meter lang, en wordt bestuurd met behulp van zeven 27 inch iMacs.

Advertentie