Nieuws

Chinese auteurs winnen van Apple

Een Chinese auteursvereniging krijgt een schadevergoeding van Apple. Die had ongevraagd beschermde boeken verkocht in de App Store.

Een rechtbank in Peking heeft Apple schuldig bevonden aan auteursrechtenschending. Acht Chinese schrijvers, vertegenwoordigd door de China Written Works Copyright Society krijgen daarom samen 412.000 yuan of 50.000 euro.

Chinese auteurs winnen van Apple.

[related_article id=”158256″]

Dat is een pak minder dan de 11,9 miljoen yuan (1,44 miljoen euro) die de auteurs eisten toen de zaak werd opgestart in januari. Wang Guohua, advocaat voor de auteursgroep, zegt tegenover Sina News dat de Chinese rechtbank de schending door Apple bevestigt, maar dat het bedrag relatief laag ligt.

Onvoldoende aangetoond
De bal ging al aan het rollen in juli 2011. Toen merkten twintig Chinese schrijvers dat hun e-books in de App Store van Apple beschikbaar waren zonder hun toestemming. Ze vroegen aan Apple om de boeken in kwestie weg te halen wegens piraterij, maar Apple weigerde dat.

Het bedrijf argumenteerde toen dat de auteurs er niet in slaagden om voldoende aan te tonen dat er sprake was van auteursrechtenschending. Waarom een aantal van hen naar de rechtbank trokken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business