Nieuws

18 miljard nieuwjaarswensen via WhatsApp

Mobiele berichtendienst WhatsApp heeft met Nieuwjaar een nieuw record neergezet. Er werden op één dag tijd maar liefst 18 miljard berichten verstuurd.

Het is ondertussen een vaste nieuwjaarstraditie: overbelaste netwerken ten gevolge van de miljoenen nieuwjaarswensen die in een tijdspanne van enkele uren worden uitgewisseld. Dit jaar grepen veel mensen daarom naar sms-alternatieven over het internet, zoals bijvoorbeeld WhatsApp.

[related_article id=”161563″]

Op 31 december werden er ruim 18 miljard berichten verstuurd via de mobiele applicatie. Dat is bijna een verdubbeling van het vorige dagrecord dat in augustus werd bereikt. Toen kreeg WhatsApp op één dag tijd zo’n 10 miljard berichten te verwerken.

Het doet het daarmee heel wat beter dan bijvoorbeeld iMessage, de gelijkaardige berichtendienst van Apple. Die krijgt gemiddeld net geen miljard berichten per dag te verwerken. Het gaat hier dan natuurlijk wel uitsluitend over iOS-gebruikers, terwijl WhatsApp over een veel bredere gebruikersbasis beschikt.

WhatsApp laat je toe om naast tekstberichten ook foto’s, audio en video te versturen, en is beschikbaar op de belangrijkste mobiele platformen (Android, BlackBerry, iOS, Symbian en Windows Phone).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business