Nieuws

Android-afstandsbediening verandert je tv in een tablet

Multimediafabrikant Archos heeft zijn TV connect voorgesteld, een afstandsbediening die gebruikers in staat stelt hun tv als tablet te gebruiken.

De Archos TV connect is een tv-afstandsbediening die werkt met Android Jelly Bean (4.1), en je televisietoestel in feite in een smart tv verandert. Vanuit je zetel krijg je toegang tot alle apps en games uit de Google Play Store, en kan je multimedia streamen, videochatten, e-mailen en surfen op het internet.

[related_article id=”160734″]

De geavanceerde afstandsbediening beschikt over een aanwijzer om over het scherm te navigeren en knoppen die multitouch ondersteunen, zodat de ervaring erg gelijkaardig is aan Android op een smartphone of tablet met touchscreen. Daarnaast is de uit de kluiten gewassen TV connect ook voorzien van een uitgebreid toetsenbord.

De afstandsbediening komt met een speciale ontvanger die je aansluit op je televisiescherm. Het toestel beschikt over een 1,5 GHz Smart Multi Core processor en 1 GB RAM. De TV connect heeft standaard 8 GB oplagruimte, maar dat kan worden uitgebreid tot 32 GB met een geheugenkaartje. Daarnaast zijn er nog een HDMI- en USB-ingang voorzien. Verbinden met internet kan via wifi of een ethernetkabel. Op de ontvanger zit een HD-camera.

Archos toont de TV connect volgende week in actie tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. De afstandsbediening zou vanaf februari 2013 in de winkel moeten liggen, en gaat 129 euro kosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business