Nieuws

ZDNet-leeslijst: Anti-trol tirade en 3D-geprint vinyl

Het is maar een negatieve boel in de leeslijst van deze week. Maar: technologie heeft nu eenmaal zijn nadelen, die deze week de dienst uitmaken.

Zo zijn 3D-printers nog lang niet geschikt voor het afdrukken van vinyl, bedreigen robots de werkgelegenheid en wordt het binnenkort mogelijk om met een smartphone een pacemaker te laten crashen.

Ook deze week doen we weer een verzoek om de leukste lange verhalen over technologie naar ons toe te sturen. Stuur ze naar mailto:redactie@zdnet.be of laat me wat weten per mail of Twitter.

Zonderling achter een fotoblog
Tumblr is de hipste van alle sociale netwerken en zijn oprichter houdt er excentrieke ideeën op na. Profiel van de minimalistische David Karp bij Forbes.

Vinyl en 3D-printer: een slechte combinatie
De 3D-printer wordt in steeds meer werkvelden een niet te onderschatten factor. Maar voor het drukken van vinyl is het nog niet uitgerust, zo blijkt uit dit experiment van Instructables.

Zijn robots banenpikkers?
Een van de onderbruikargumenten van populistische partijen is dat buitenlanders slechts zijn gearriveerd om onze banen af te pakken. In dit artikel van de New Yorker blijkt dat zij een stuk meer moeten vrezen voor robots en software.

Boek houdt de rug recht
Toen de e-booklezers een massaproduct werden, leken de dagen geteld voor het papieren boek. Maar nu de verkoop begint af te nemen, staat gedrukte literatuur nog altijd fier overeind.

Smartphone moordwapen
Professor Plum heeft het gedaan in de bibliotheek met de iPhone. Wist je dat pacemakers eigenlijk kleine computertjes zijn? En dat je die wellicht binnen een paar jaar kunt overbelasten met een smartphone? Nu nog fictie, maar lang zal het niet meer duren, aldus Vanity Fair.

Hoe trollen het internet verpesten
Als je op het internet een mening verkondigt, wordt je zonder pardon neergesabeld door een leger anonieme bloeddorstelingen. Meghan Daum beschrijft in een essay hoe een kleine meerderheid het verpest voor de rest.

Geeks verpesten San Francisco
De techmiljonairs hebben het voor het zeggen in het hippe San Francisco. Maar als zij altijd hun zin krijgen, loopt de Amerikaanse stad het risico zijn ziel te verliezen. Mooi achtergrondverhaal bij Modern Luxury.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business