Nieuws

Samsung boekt opnieuw recordwinst dankzij Galaxy-lijn

Samsung heeft tijdens het afgelopen kwartaal opnieuw een recordwinst geboekt. De Samsung Galaxy S III werd ondertussen al 30 miljoen keer verkocht.

Samsung heeft tijdens het afgelopen kwartaal maar liefst 62 miljoen smartphones verkocht. Vooral de populaire Galaxy-lijn, met onder meer de Samsung Galaxy S III en Samsung Galaxy Note II, heeft het erg goed gedaan. Mede door de verkoop van smartphones en tablets is de winst over het afgelopen kwartaal voor Samsung uitgekomen op 6,3 miljard euro, een stijging van 90 procent.

Qua verkoopvolumes heeft Samsung ook Apple overtroffen. Het bedrijf uit Cupertino verkocht ‘slechts’ 45 miljoen smartphones in het afgelopen kwartaal, mede door de introductie van de iPhone 5. Van de Samsung Galaxy S III werden er volgens Samsung Nederland zo’n 30 miljoen verkocht. Dit aantal werd begin november ook al gemeld op de facebookpagina van Samsung, maar er zit waarschijnlijk een verschil in de telling van de aantallen: vermoedelijk gaat het bij de ene over verscheepte toestellen naar winkels, en bij de andere over daadwerkelijk verkochte toestellen.

[related_article id=”161563″]

Het aanhoudende succes van Samsung staat in schril contrast met de stand van zaken bij HTC, één van de concurrenten op de Androidmarkt. De winst van HTC kende het afgelopen kwartaal een daling van maar liefst 91 procent ten opzichte van het jaar voordien. Samsung doet het dan een heel stuk beter, maar of het ook in de toekomst deze aantallen kan aanhouden is natuurlijk de vraag.

Analisten verwachten in ieder geval dat het bedrijf in 2013 een leidende rol zal blijven spelen op de smartphonemarkt, met de komst van de Samsung Galaxy S IV, en een nieuwe Galaxy Note.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business