Nieuws

Samsung toont smartphone met flexibel scherm

Samsung heeft op CES een nieuwe technologie voor flexibele schermen gedemonstreerd. Die laat fabrikanten toe om schermen te maken die je kan plooien, vouwen of oprollen.

Ook Samsung is van de partij op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Het bedrijf stelde er Youm voor, een nieuwe technologie voor superdunne flexibele OLED-schermen.

“Dankzij deze technologie zullen fabrikanten schermen kunnen maken die je kan plooien, vouwen of oprollen,” vertelde Brian Berkeley, de senior vice president van Samsungs display lab in Californië.

[related_article id=”152275″]

Samsung toonde tijdens een demonstratie het prototype van een smartphone waarbij het scherm over de randen van het toestel heen is gebogen. Zo kan er ook langs de zijkant van het toestel informatie worden weergegeven.

Het bedrijf is al langer bezig met het ontwikkelen van flexibele schermen. Op CES 2011 toonden ze reeds het prototype van een plooibaar scherm (zonder telefoon), en in 2012 plakten ze de naam Youm op de technologie. Ook concurrenten als LG en Nokia zijn met gelijkaardige technologieën bezig.

Hoe flexibel de Youm-schermen precies kunnen zijn, ontdek je in onderstaand conceptfilmpje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business