Nieuws

Samsung kondigt nieuwe Octa 8-core chip aan

Samsung CEO Stephen Woo heeft tijdens CES een nieuwe 8-core chip voor mobiele toestellen onthuld, die krachtiger en zuiniger is als zijn voorganger.

Samsung heeft tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas een nieuwe 8-core chip voor mobiele toestellen voorgesteld.

De Exynos 5 Octa beschikt over acht kernen. Vier snelle ARM Cortex A15-kernen voor het draaien van veeleisende apps, en vier tragere ARM Cortex A7-kernen voor basistaken. Op die manier is de chip krachtig genoeg om verschillende taken tegelijk uit te voeren, terwijl hij toch efficiënt met de batterij omspringt.

[related_article id=”161563″]

“Deze chip geeft gebruikers een volledig nieuw niveau van performantie op een mobiel toestel,” aldus grote baas Stephen Woo. “Tegelijk is hij ook tot 70 procent zuiniger dan zijn voorganger.” Samsung beweert bovendien dat de grafische capaciteiten van de Exynos 5 Octa dubbel zo goed zijn als de chips die momenteel op de markt zijn. 

Samsung heeft nog niets bekendgemaakt over de toestellen die op de chip zullen draaien. Een smartphone heeft niet echt baat bij zo"n krachtige chip, maar voor een tablet wordt het wel interessant. Wij zien bovendien ook mogelijkheden voor Chromebooks en laptops en hybrides met Windows RT.

De nieuwe Exynos 5 Octa is de nieuwste chip in de Exynos-lijn. Woo zei tijdens zijn presentatie dat deze processors reeds in meer dan 53 miljoen toestellen aanwezig zijn. Vorig jaar introduceerde Samsung de Exynos 5 Dual, die onder meer gebruikt wordt in de Nexus 10.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business