Overheid zet Unisys aan de deur

De overheidsdienst Financiën stopt het contract met Unisys. Het project ter waarde van 25 miljoen euro is maar deels uitgevoerd. De overheid gaat op zoek naar een nieuwe partner.

De overheid stopt het contract met Unisys. Het bedrijf verzorgt de informatisering van de fiscus, een project ter waarde van 25 miljoen euro, maar dat is vijf jaar na de start amper geslaagd.

Unisys zou voor de overheidsdienst Financiën Stimer ontwikkelen, een systeem waarmee fiscale schulden beter te innen zijn. Maar volgens De Tijd wordt het contract nu verbroken.

De zakenkrant schrijft dat er maar een deel van het contract is uitgevoerd. Zo is er wel een systeem klaar waarbij iemand die nog geld aan de overheid moet minder belastingen terugkrijgt. Maar andere modules, zoals een die de betaling van verkeersboetes integreert is er niet.

Volgens De Tijd gaat de overheid nu op zoek naar een andere partner om het project verder uit te werken. Het project heeft een waarde van 25 miljoen euro (zonder btw), waar Unisys al 19 miljoen van heeft ontvangen. Wat er met de overige 6 miljoen euro gebeurt is nog niet bekend.

Unisys moest eerder al de informatisering van Justitie, Phenix,  op zich nemen, maar ook dat mislukte. Tegenover De Tijd zegt het bedrijf dat het de contractbeëindiging betreurt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business