Nieuws

Nokia’s kwartaalcijfers overstijgen verwachtingen

Nokia deed het de laatste maanden van 2012 beter dan verwacht. Er werden in het laatste kwartaal meer Lumia's verkocht dan tijdens de maanden daarvoor.

Nokia’s resultaten voor het vierde kwartaal van 2012 zijn beter dan de telefoonfabrikant zelf had verwacht. Ondanks tegenvallende resultaten tijdens het afgelopen jaar, heeft de kerstperiode veel goedgemaakt voor het Finse bedrijf.

De telefoonbouwer verkocht in het afgelopen kwartaal 6,6 miljoen ‘Smart Devices" ter waarde van 1,2 miljard euro. Vooral de Nokia Lumia’s waren populair en gingen 4,4 miljoen keer over de toonbank. Dat cijfer is heel wat beter dan het kwartaal ervoor, toen 2,9 miljoen Lumia’s werden verkocht.

[related_article id=”161563″]

De overige 2,2 miljoen verkochte ‘Smart Devices’ waren Symbian-smartphones. Daarnaast verkocht Nokia ook nog 9,3 miljoen Asha-toestellen. Alles samen werden 15,9 miljoen smartphones verkocht tijdens het laatste kwartaal.

Het totale verkoopcijfer ligt nog heel wat hoger. Nokia verkocht tijdens de laatste maanden van 2012 zo’n 86,3 miljoen toestellen, goed voor een opbrengst van 3,9 miljard euro. Dat is een duidelijke indicatie dat de fabrikant het toch vooral nog moet hebben van zijn gewone gms’s.

Ook de operationele kosten lagen lager dan verwacht, waardoor Nokia verwacht break even te draaien, of zelfs licht winst te boeken. Een positief resultaat waar het noodlijdende bedrijf alleen maar blij mee kan zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business