Nieuws

Overzicht: de strafste consumentenelektro van CES 2013

Met ZDNet bekijken we CES door een IT-bril, maar onze collega's van FWD Magazine zijn helemaal loos gegaan met consumentenelektronica. Een overzicht van de dingen waar zij het meest van onder de indruk zijn.

CES draait niet alleen om IT-producten, ook heel wat elektronische toestellen die mikken op een prominente plaats in de huiskamer worden er voorgesteld. We pikken er vijf blikvangers uit.

LG 55EM9700

OLED-tv"s werden vorig jaar al op CES getoond, maar zijn een jaar lang niet te verkrijgen pronkstukken gebleven. Vanaf maart zet LG echter effectief een OLED-televisie in de Belgische en Nederlandse winkels. De LG 55EM9700 heeft een diameter van 55 inch, maar is toch maar 4 millimeter dik en weegt minder dan 10 kilogram. Maar het meest verbazend aan dit toestel is de beeldkwaliteit, die veel beter scoort dan met een LED-LCD-tv mogelijk is.

[related_article id=”160734″]

Philips Fidelio HTL9100

Philips kondigde in Las Vegas een aantal nieuwe audioproducten in zijn Fidelio-reeks. De meest opvallende nieuwkomer is de HTL9100, een soundbar. Deze ‘speakerreep’ voor onder de tv lijkt in eerste instantie sterk op z’n soortgenoten, maar op de zijkanten zitten afneembare draadloze luidsprekers. Daardoor kan je van echt surroundgeluid genieten wanneer het je past, zonder dat er constant een resem speakers in je woonkamer staan.

Samsung Smart Evolution Kit

Samsung introduceerde vorig jaar het Smart Evolution Slot op de populaire ES7000- en ES8000-modellen. De belofte was dat een goedkope insteekkaart zou volstaan om de televisie te upgraden naar een nieuwere generatie. Die belofte lijkt Samsung nu na te komen: je plugt de kaart in het Smart Evolution Slot en je hebt onmiddellijk de 2013-features ter beschikking. De officiële adviesprijs zou tussen 250 en 300 euro liggen.

Naim DAC-V1

Computers groeien langzaam maar zeker uit tot high-end audiobronnen, en daar speelt de Britse hifispecialist Naim op in met de DAC-V1. Via de USB-ingang op de achterzijde sluit je er probleemloos een PC op aan, waarna de DAC-V1 de omzetting van digitaal naar analoog voor z’n rekening neemt. Je zal overigens niet snel een audiobestand tegenkomen dat niet door de DAC-V1 geconverteerd kan worden, want de kleine Naim weet raad met indelingen tot maar liefst 32-bit/192kHz.

Sony X9000A-reeks

4K-schermen krijgen veel aandacht op CES, maar zolang de technologie enkel in reusachtige schermen met navenante prijskaartjes te verkrijgen is, zal het geen storm lopen met de verkoop ervan. Met de nieuwe X9000A-reeks van Sony kan daar mogelijk verandering in komen. We vinden er immers een 65- en 55-inch versie in terug. Nog steeds grote formaten, maar al heel wat toegankelijker.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business