Nieuws

Apple-aandeel duikt na berichten zwakke iPhone 5-verkoop

Apples aandelenprijs staat op het laagste punt in een jaar. Aanleiding is de berichtgeving over orders voor iPhone 5-onderdelen die teruggeschroefd zijn.

Apples aandelenprijs nam een duik in de voorbeurse handel. De daling van vier procent deed de waarde dalen tot onder 500 dollar, even veel als een jaar geleden.

Een bericht in de The Wall Street Journal bevestigt wat elders al verslagen werd, namelijk dat de bestelling van iPhone 5-onderdelen is teruggeschroefd na een zwakke vraag naar dat toestel. De krant citeerde anonieme bronnen.

Het aandeel dook tot onder de 500 dollar bij een daling van 4 procent. Ondertussen is de prijs alweer boven de 500 dollar geklommen. Op zijn hoogtepunt in september 2012 kostte het aandeel nog 705 dollar.

[related_article id=”158256″]

iPhone 5

Tijdens de eerste 24 uur dat de smartphone te koop was in september, ging het aantal voorbestellingen door het dak met twee miljoen op de eerste dag. Met dank aan de toevoeging van internationale 4G-connectiviteit, zou de telefoon ook in Europa en Azië goed verkopen. Het toestel is zelfs in China verkrijgbaar, maar moet zijn grote doorbraak nog waarmaken.

Sindsdien zou het aantal bestelde schermen ernstig teruggeschroefd zijn voor het begin van dit jaar. In een eerder bericht op ZDNet lees je daarover meer.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business