Nieuws

Kim Dotcom biedt Mega-gebruikers 50 GB gratis opslag

Kim Dotcom belooft 50 gigabyte gratis opslagruimte aan iedereen die gebruik maakt van zijn nieuwe cloudopslagdienst die op 19 januari online gaat.

Dagen voor de lancering van zijn nieuwe cloudopslagdienst Mega, heeft Kim Dotcom een aantal nieuwe details vrijgegeven.

Eind vorig jaar maakte de MegaUpload-oprichter bekend dat hij werkt aan een nieuwe, verbeterde versie van de originele dienst. MegaUpload werd begin vorig jaar offline gehaald door Amerikaanse autoriteiten, omdat de website werd gebruikt voor het delen van gepirateerde bestanden.

Maar Dotcom heeft het hoofd niet laten hangen. Op 19 januari, één jaar na het verdwijnen van MegaUpload, gaat zijn nieuw geesteskind Mega online. Die belooft “groter, beter, sneller, sterker en veiliger” te worden dan zijn voorganger.

Kim Dotcom liet alvast via Twitter weten dat alle gebruikers 50 gigabyte gratis opslagruimte zullen krijgen.


Hij was origineel van plan om voormalige MegaUpload Premium-gebruikers automatisch ook op Mega van een Premium-status te voorzien, maar dat bleek legaal niet mogelijk te zijn.

Daarnaast heeft hij aan de Electronic Frontier Foundation - die het verdedigen van je rechten in de digitale wereld ter harte neemt - gevraagd om voormalige MegaUpload-gebruikers te helpen opnieuw toegang te krijgen tot hun bestanden op het afgesloten MegaUpload.

Dotcom wilde origineel de URL Me.ga gebruiken voor de website, maar de autoriteiten in Gabon waren daar niet mee opgezet. De website werd daarom in Nieuw-Zeeland geregistreerd, en zal binnenkort bereikbaar zijn via  Mega.co.nz.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business