Nieuws

Bestandskluis Mega kent rommelige lancering

Kim Dotcoms online bestandskluis Mega trekt veel bekijks bij de lancering, maar ligt vaker wel dan niet offline tijdens de openingsdag.

Mega, een online bestandshoster die gebruikers 50 GB gratis opslag biedt, had duidelijk moeite om tegemoet te komen aan de grote belangstelling tijdens de lancering zondag. De dienst claimde na 14 uur al 500.000 nieuwe registraties, maar had ook te stellen met storingen en trage toegang tot de site.

Mega is, in grote lijnen, de wederopstanding van Megaupload, de bekende cloudopslagdienst die in januari 2012 offline werd gehaald door de Amerikaanse FBI.

De site was volgens de opsporingsdienst onderdeel van “een internationaal georganiseerde criminele onderneming die verantwoordelijk was voor massale en wereldwijde online piraterij van verschillende soorten auteursrechtelijk beschermde werken.”

Tijdens een online uitgezonden spektakel met Maori-dansers en vuurwerk kwam Dotcom nogmaals terug op zijn arrestatie van destijds. “De privacy van onze gebruikers was geschonden, overdrachten zijn offline gehaald en de vrijheid van meningsuiting kwam onder vuur”, zei hij tijdens het evenement.

Je kunt het lanceringsevenement, dat integraal op YouTube werd gezet, hieronder terugkijken. In een apart artikel leggen we uit wat je van de nieuwe bestandshoster kunt verwachten.


cloudcloudopslaginternetkim dotcomlanceringmeganieuwsopslagweb

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals