Nieuws

Nokia wil zelfbouwsmartphone maken

3D-printers zouden wel eens een belangrijke rol kunnen spelen in Nokia's toekomst, de eerste kleine stapjes werden nu reeds gezet.


Nokia zorgt voor een primeur op de smartphonemarkt. De Finse fabrikant heeft een 3D Printing Development Kit gelanceerd voor de Lumia 820.

De 3D-kit is sinds vrijdag gratis beschikbaar via Nokia’s website (hier, hier en hier), en bevat tekeningen van het achterpaneel van de Lumia 820. Met die tekeningen kan je via een 3D-printer een achterpaneel naar eigen smaak creëren en printen.

[related_article id=”152275″]

De interesse in 3D-printen is de laatste tijd sterk aan het groeien. Dat is vooral te danken aan relatief betaalbare 3D-printers zoals de MakerBot, die je al vindt vanaf 2.000 dollar.

Enerzijds geeft Nokia haar klanten hiermee natuurlijk de tools in handen om iets te bouwen wat ze anders bij Nokia zelf zouden aankopen. Anderzijds kan deze stap Nokia ook helpen om weer aan populariteit te winnen in een samenleving waar alles steeds meer naar onze eigen voorkeur gepersonaliseerd wordt.

Toekomst

Nokia ziet hier echter meer in dan alleen maar een gimmick. Marketing manager John Kneeland stelt zich een toekomst voor waarin Nokia een soort sjabloon of bouwpakket levert, waarmee particuliere gebruikers of bedrijven vervolgens hun eigen telefoon kunnen bouwen.

“Misschien dat we naast onze eigen toestellen ook een soort template kunnen verkopen. Entrepreneurs zouden dan een bedrijfje kunnen uitbouwen, door zelf telefoons te maken die inspelen op de noden van hun lokale gemeenschap of doelpubliek. Wil je een waterdichte telefoon die licht geeft in het donker en beschikt over een flessenopener? Iemand zal het voor je kunnen bouwen – of je kan het gewoon zelf printen!”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business