Nieuws

Kim Dotcom zegt sorry voor haperend Mega

De nieuwe bestandskluis Mega trekt veel bekijks, maar de servers kunnen alle aandacht niet aan. Eigenaar Kim Dotcom trekt naar Twitter en zegt ‘sorry.’

Dotcom trok zondag alles uit de kast om de lancering van zijn ‘legale’ cloudopslagdienst niet onoopgemerkt voorbij te laten gaan. De excentrieke oprichter hield een groot feest op zijn landgoed in Nieuw-Zeeland en kreeg de nodige aandacht van de internationale media.

De aandacht leidde tot talloze aanmeldingen voor Mega, een dienst die gebruikers 50 GB gratis cloudopslag en waterdichte encryptie belooft. Volgens The Next Web was het aantal registraties al na een dag boven het miljoen uitgestegen.

Maar Mega, dat officieel nog het bètalabel heeft, werkt voorlopig op zijn zachtst gezegd gebrekkig. Veel gebruikers kunnen zich niet registreren, krijgen te maken met kruipend trage uploadsnelheden of kunnen geen links aanmaken die hen bestanden met anderen laat delen.

“De enorme wereldwijde PR-campagne rondom de lancering van Mega is simpelweg te groot voor onze startup om te kunnen behappen.”, zei Dotcom daarom op Twitter. “Ik bied mijn verontschuldigingen aan voor de slechte service. We werken 24/7 en hopen binnen 48 uur terug naar de normale gang van zaken te kunnen. Les geleerd…..geen sjieke lancering voor Megabox.”

Vraagtekens
Naast de technische problemen zijn er ook vraagtekens over de technische werking van de dienst. Mega heeft al aangegeven dat het geen wachtwoorden onthoudt en dat gebruikers die hun toegangscode verliezen ook niet meer bij hun bestanden kunnen.

Dat betekent ook dat als je het slachtoffer wordt van een hacker er geen enkele manier is om je account terug te krijgen.

Ook belooft Dotcom stevige encryptie in de browser, waardoor de dienst niet kan zien welke bestanden naar de site uploaden.

Tegelijkertijd beweert het in zijn gebruiksvoorwaarden dat het reeds aanwezige bestanden kan verwijderen, al is het compleet onduidelijk hoe dit mogelijk is zonder decryptiesleutel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business