Nieuws

RIM overweegt te stoppen met productie BlackBerry-hardware

RIM overweegt om te stoppen met het maken van hardware. In de toekomst zou het besturingssysteem BlackBerry in licentie kunnen worden geleverd aan andere fabrikanten.

Geruchten dat Research In Motion de mogelijkheid onderzoekt om zijn technologie – zowel hardware als software – onder licentie uit te brengen, doen al even de ronde.

De geruchten worden nu voor het eerst bevestigd door Thorsten Heins, CEO van RIM. In een interview met Die Welt zegt Heins dat RIM na een evaluatie mogelijk de hardwareproductie zal verkopen. De verkoop van softwarelicenties voor BlackBerry aan andere fabrikanten zou dan een van de opties kunnen zijn. Zo zou het mobiele platform een groter marktaandeel kunnen verwerven.

[related_article id=”161563″]

BlackBerry 10

Maar eerst wil RIM afwachten hoe de nieuwe smartphones met BlackBerry 10 het straks gaan doen. Volgende week worden de eerste twee toestellen met BlackBerry 10 gepresenteerd. Het ene toestel wordt bediend met een fysiek toetsenbord, en het andere met een touchscreen.

RIM heeft momenteel wereldwijd 80 miljoen gebruikers. Met BlackBerry 10 denkt het Canadese bedrijf weer tien jaar vooruit te kunnen. De snelle omzetdaling van de laatste tijd moet hiermee tot stilstand worden gebracht. Het bedrijf heeft gemerkt dat het privé – en zakelijke smartphonegebruik tegenwoordig door elkaar heen lopen. Met het nieuwe besturingssysteem wordt hierop ingespeeld door een verbeterde ondersteuning voor sociale netwerken. Het is te hopen voor RIM dat ze daarmee niet te laat zijn.

Voor BlackBerry 10 zijn 70.000 apps beschikbaar. In vergelijking met de concurrentie (Android, iOS, Windows Phone) lijkt dit weinig, maar dit aantal kan volgens RIM snel groeien. Apps voor Android zouden eenvoudig kunnen worden geconverteerd naar een app voor BlackBerry 10.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business