Nieuws

Foto’s achter slot zetten op Android

Geheime foto's? Vaulty houdt ze geheim op je Androidtoestel.

Vaulty is een app waarmee je foto’s kan verbergen achter een wachtwoord of een pincode. Ideaal om gevoelig materiaal te verbergen als je je telefoon uitleent.

Het opzet van de app is eenvoudig. Je kan foto’s uit je mediagalerij selecteren om ze dan te verbergen met Vaulty. Eens de bestanden verborgen zijn, kan je ze niet meer bekijken in de galerij. Zelfs de kleine voorbeelden verdwijnen. Van zodra je de app Vaulty verlaat, zijn je geheimen veilig.

[related_article id=”158901″]

Om de verborgen foto’s en video’s te bekijken, moet je de app openen. Die vraagt je eerst om een wachtwoord of naar een pincode. Deze kan je zelf instellen als je de app voor de eerste keer opent na installatie.

Je kan bestanden ook ontgrendelen, zodat ze weer in de galerij terechtkomen, dus ze zijn niet verloren voor de eeuwigheid. Maarvoor de veiligheid zorg je best dat je een reservekopie hebt van de foto’s die je gaat versleutelen. Als er iets misgaat met de app Vaulty, heb je tenminste nog de originele bestanden.

Het gebruik van de app is niet geheel intuïtief, maar gelukkig zij de functies beperkt genoeg zodat alles snel genoeg onder de knie kan krijgen. Vaulty is gratis beschikbaar in Google Play.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business