Nieuws

Microsoft verbetert synchronisatie Gmail en Windows Phone

Microsoft is dan toch van plan om de ondersteuning voor synchronisatie tussen Gmail en Windows Phone te verbeteren.

Eind vorig jaar maakte Google bekend dat het op 30 januari 2013 stopt met de ondersteuning van het ActiveSync-protocol voor persoonlijke Gmail-accounts. Daardoor zouden nieuwe Windows Phone-gebruikers hun adresboek en agenda’s uit Google niet langer kunnen synchroniseren met hun telefoon.

Tegelijk kondigde Google aan dat gebruikers beroep kunnen doen op IMAP, CalDAV en CardDAV om te synchroniseren. CalDAV en CardDAV werken wel met Android en iOS, maar Windows Phone ondersteunt deze protocollen niet.

Microsoft zou nu toch werken aan ondersteuning voor CardDAV en CalDAV in Windows Phone. Het bedrijf heeft nog niets officieel bekend gemaakt, maar volgens The Verge was Microsoft zich al langer bewust van Googles beslissing.

[related_article id=”161452″]

Google zou Microsoft op het einde van de zomer hebben geïnformeerd over hun plannen om de ondersteuning voor Exchange ActiveSync te laten vallen. Microsoft was toen de laatste hand aan het leggen aan Windows Phone 8, en de lancering was te nabij om de nodige aanpassingen nog door te voeren.

Microsoft vroeg daarom aan Google om de ondersteuning nog zes maanden langer verder te zetten, zodat ze eerst een update kunnen uitbrengen. Maar volgens The Verge heeft Google (nog) niet gereageerd op dit verzoek.

Vanaf 30 januari zullen nieuwe Windows Phone-gebruikers dus voor onbepaalde tijd enkel beroep kunnen doen op IMAP. Synchronisatie van agenda"s en contacten zal niet mogelijk zijn, tot Microsoft een update klaar heeft. Wie Google liever de rug toekeert, kan heel eenvoudig al zijn gegevens meenemen naar Microsofts eigen alternatieven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business