Nieuws

Intel stopt productie moederborden voor pc’s

Intel gaat de productie van moederborden voor desktopcomputers in de komende drie jaar afbouwen. Het verlegt zijn aandacht steeds meer naar de mobiele markt.

Intel maakte dit gisteren via interne communicatie bekend aan zijn personeel. Op vraag van het zakenblad Forbes bevestigde het dit feit ook aan de pers.

“We hebben vandaag intern medegedeeld dat Intels Desktop Motherboard Business in de loop van de komende drie jaar langzaam zal worden afgebouwd”, aldus de chipfabrikant.

[related_article id=”152275″]

Volgens Intel zal het nog moederborden produceren voor de aankomende ‘Haswell’-familie. Daarna zal het de productie stopzetten. Haswell is de opvolger van de huidige Ivy Bridge-generatie.

Deze beslissing betekent bij lange na niet dat de markt voor desktopmoederborden op sterven na dood is. Moederborden van Intel zijn niet de lievelingen van gamers en zelfbouwers. Gespecialiseerde fabrikanten als MSI kunnen met gemak in het gat springen dat Intel achterlaat. 

Intel geeft aan dat het zijn energie steeds meer gaat richten op de mobiele markt. “Het interne talent en de ervaring van twintig jaar in de moederbordenmarkt wordt herverdeeld om nieuwe productieformaten te kunnen aanpakken”, zegt de chipbouwer.

Daarmee doelt het vooral op ultrabooks, dunne en lichte notebooks, maar ook tablets die dubbelen als laptops.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business