BIPT-voorzitter moet vertrekken

De benoeming van de voorzitter van het BIPT wordt geschrapt door de Raad van State. Oud-leden van het BIPT hadden die aangevochten nadat hun kandidatuur het niet haalde.

De Raad van State heeft de benoeming van Luc Hindryckx vernietigd. De topman werd in 2009 aangesteld maar die beslissing wordt nu teruggefloten.

Naast de benoeming van Hindryckx wordt ook het mandaat van bestuurslid Charles Cuvelliez geannuleerd door de Raad van State, dat schrijft L’Echo.

Het BIPT is de regulator voor de telecom- en postdiensten. Onder toenmalig minister voor telecommunicatie Vincent Van Quickenborne werd de raad hervormd maar dat was niet naar de zin van toenmalige bestuursleden Georges Denef en Michel Van Bellinghen die daarvoor naar de rechtbank trokken.

De twee zijn het er niet mee eens dat hun mandaat niet werd vernieuwd ondanks het feit dat ze van de minister de hoogste score kregen op hun evaluantie. Volgens de Raad Van State heeft de jury in het benoemingsproces geen rekening gehouden met die evaluatie..

Wel kregen zij volgens L’Echo nog altijd een mandaat binnen het BIPT, maar zonder beslissingsbevoegdheid. Ze mochten hun expertise dus wel delen, maar niet bepalen welke beslissingen werden genomen.

Volgens de Franstalige zakenkrant bepaalt de wet dat de huidige leden in functie blijven tot de volgende raad van bestuur. Vanaf dan kunnen Denef en Van Bellinghen hun mandaat weer opnemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business