Nieuws

Samsung blijft recordwinsten boeken

Samsung heeft tijdens het afgelopen kwartaal opnieuw een recordwinst neergezet. Dat is vooral te danken aan de sterke verkoop van smartphones en tablets.

Samsungs good news show blijft maar duren. De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant wist tijdens het voorbije kwartaal opnieuw een recordwinst neer te zetten.

De winst voor het vierde kwartaal bedroeg 6,6 miljard dollar, een stijging van maar liefst 76 procent ten opzichte van een jaar geleden. Het is het vijfde kwartaal op rij dat Samsung een recordwinst neerzet.

Samsung behaalde tijdens het afgelopen kwartaal een omzet van 52,6 miljard dollar, goed voor een stijging van 19 procent. Zowat de helft van die omzet kwam uit de mobiele afdeling van Samsung, in het bijzonder dankzij de Galaxy S3 en de Galaxy Note 2.

Eerder deze maand maakte het bedrijf nog bekend dat het al meer dan 100 miljoen Galaxy-toestellen heeft verkocht sinds mei 2010. Samsung noemt de Galaxy-reeks dan ook niet voor niets de drijvende kracht achter hun groei op de smartphonemarkt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business