Nieuws

Bedien je pc met een Windows Phone

Je pc heeft een muis en toetsenbord, maar allicht geen afstandsbediening met ingebouwd scherm. Wel, je telefoon kan die leemte invullen.

Met PC Remote heb je een app voor Windows Phone waarmee je over een wifinetwerk aan je computer kan. Je kan het scherm op je telefoon zien, je kan je telefoon als muis gebruiken en zelfs als toetsenbord.

Maar de echte sterkte van PC Remote komt van een degelijke integratie met iTunes, Media Player, Spotify en XBMC. Je kan films en muziek pauzeren en doorspoelen. De app kan ook het volume aanpassen of helemaal uitschakelen. Een van de handigste opties is de integratie met powerpoint. Zo kan je je telefoon gebruiken om een slideshow te starten en door de pagina’s te bladeren.

Voor je de app kan gebruiken, moet je nog een stukje software downloaden op je pc. Bij de installatie hiervan is het verstandig om een wachtwoord te kiezen, zodat niet elke onverlaat met een Windows Phone je pc kan kapen. Daarna zorg je dat je telefoon is verbonden met hetzelfde wifinetwerk als je pc, voor je de app start. Eenmaal je in de app bent, verbind je met de pc en kan je aan de slag.

De betalende versie voegt enkele leuke extra’s toe, zoals een bestandsbladeraar. Maar eigenlijk is de gratis versie al behoorlijk uitgebreid. Te downloaden in de Windows Phone Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business