Nieuws

Hoe Google aan zijn kaarten van Noord-Korea kwam

Googles kaartteam heeft alle uithoeken van de wereld gezien, van het Great Barrier Reef tot de Amazon. Maar Noord-Korea bleef een blinde vlek. Tot nu.

“Lange tijd was Noord-Korea een van de grootste plekken met beperkte kaartgegevens. Maar vandaag veranderen we dat,” zegt Google in een blogpost. Nu ziet het er zo uit (met strafkampen en alles):

Hoe heeft het Amerikaanse bedrijf in godsnaam deze informatie losgekregen uit een land met zo’n geheimdoenerige overheid? Veel spionnen burgercartografen. Google verzamelt al jaren deeltjes informatie om een kaart samen te stellen van burgercartografen die Google Map Maker gebruiken, een dienst die iedereen toelaat informatie toe te voegen aan een kaart (na goedkeuring van Google). Deze week heeft het bedrijf besloten dat ze genoeg informatie hadden om een kaart officieel beschikbaar te maken voor het publiek.

[related_article id=”158901″]

“Een kaart maken is een eerste cruciale stap om mensen te helpen om informatie te krijgen over delen van de wereld die voor hen onbekend zijn”, zegt Google in dezelfde post. “Terwijl veel mensen ter wereld gefascineerd zijn door Noord-Korea, zijn deze kaarten vooral interessant voor de Zuid-Koreanen met familiebanden in het land.”

Maar veel mensen in Noord-Korea gaan de kaarten niet zien. Want er is maar weinig volk dat toegang krijgt tot het gecensureerde binnenlandse internet. Nog minder –naar schatting ongeveer duizend- mensen uit de superelite heeft toegang tot het volledige internet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business