Bewegen is net dat beetje leuker met muziek in de oren. RecordBeater selecteert muziek op je smartphone op basis van je looptempo.

Het kwik is weer tot boven nul gestegen en de sneeuw is gesmolten, ideaal om dat goede voornemen om meer te bewegen opnieuw op te pikken.

Er zijn verschillende apps die je daar proberen bij te helpen. Onlangs presenteerden we nog RunKeeper, een applicatie die je loop-, fiets- en wandelprestaties uitgebreid opvolgt en motiveert om steeds beter te doen.

Recordbeater pakt het net iets anders aan. Deze app speelt in op het feit dat veel mensen lopen met muziek in hun oren. De applicatie detecteert je loopritme, en zoekt in de muziekbibliotheek op je smartphone liedjes met een overeenkomstig tempo.

Is die extra stimulans nog niet genoeg? Dan zit er in RecordBeater ook een virtuele persoonlijke trainer die – net zoals RunKeeper- je extra aanmoedigt om vol te houden en je grenzen te verleggen.

De applicatie biedt daarnaast nog een aantal loopprogramma’s die je kan volgen om een bepaald doel te bereiken over een periode van 12 weken. Zo kan je werken aan je uithouding of aan je snelheid.

RecordBeater is een applicatie voor Android. Alternatieven voor andere platformen zijn Keep The Rhythm (Windows Phone) of Music Runner (iOS). Die laatste kost je wel 1,99 euro.