Nieuws

iTunes U: Leren met de iPad

Met iTunes U heb je toegang tot een enorme bibliotheek cursussen van topuniversiteiten. Je kan video's lezingen volgen en cursusmateriaal op je iPad gebruiken.

Met iTunes U heb je toegang tot een enorme bibliotheek cursussen van topuniversiteiten. Je kan video’s lezingen volgen en cursusmateriaal op je iPad raadplegen.

De app iTunes U kan je gebruiken op de iPad, iPhone of iPod Touch, maar het grote scherm van de iPad is wel erg handig om de cursussen te lezen die oorspronkelijk voor A4-papier zijn gemaakt. Als je je inschrijft voor een cursus, kan je al het materiaal binnenhalen op je toestel, of dat nu pdf’s zijn of video’s van de lezingen.

[related_article id=”158256″]

De meeste cursussen zijn volledig gratis, al vinden we er ook die een link plaatsen naar een webwinkel om de cursus op papier kan kopen. Het mooie van iTunes U is dat al je cursusmateriaal op één plaats zit, inclusief de notities die je zelf neemt. Die notities kan je ook synchroniseren tussen al je iToestellen die je hebt.

Het overgrote deel van het cursusaanbod is Engelstalig, maar er zijn ook Nederlandstalige onderwijsinstellingen die hun materiaal beschikbaar maken. Het niveau van de cursussen loopt sterk uiteen, maar voor beginner zijn een aantal starterscursussen van Khan Academy een aanrader.

iTunes U download je gratis via de App Store. Binnen de app kan je zoeken naar de cursussen die je interesseren en kan je je abonneren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business