Nieuws

Update naar Windows Phone 7.8 kan je forceren

De update naar Windows Phone 7.8 blijkt te forceren met een trucje. De nieuwe software is de officiële versie van Windows Phone die al klaar is, maar nog niet vrijgegeven.

De update naar Windows Phone 7.8 blijkt te forceren. Veel Windows Phone-toestellen zijn te updaten door Zune te foppen. Het beste nieuws is dat het niet ingewikkeld is en dat het precies dezelfde update is die je anders wellicht pas over een tijd kunt verwachten.

Geen geduld meer om te wachten op de Windows Phone 7.8 update voor jouw smartphone? Begrijpelijk, het heeft immers al een tijdje geduurd. Gelukkig kun je proberen om de update te forceren. Als de update voor jouw toestel al op de Microsoft-servers staat, dan kun je Zune foppen en laten denken dat het programma de update mag uitdelen.

[related_article id=”161452″]

Geen verschil met regulier updaten

Het grote voordeel van het forceren van de update, ten opzichte van bijvoorbeeld het zelf installeren van Windows Phone 7.8 met behulp van .CAB-bestanden, is dat je de Windows Phone 7.8 versie krijgt die bedoeld is voor jouw toestel. Dat wil dus zeggen dat eventuele extra functies die ontworpen zijn voor jouw toestel er ook inzitten. Er is geen verschil met de update die anders over een tijdje pas naar je toestel gepusht wordt. Ook hoef je de telefoon niet te ‘rooten’.

Hoe dan?

Op Windows Phone Central staat stap voor stap uitgelegd hoe de Windows Phone 7.8 update te forceren is. Het is vrij simpel, maar kan een paar pogingen kosten. Bovendien staat er niet voor elke Windows Phone al een update op de server. Het enige wat je nodig hebt is Zune, je Windows Phone-toestel, een manier om je internetverbinding tijdelijk te verbreken (ipconfig bijvoorbeeld) en een gezonde dosis timing en anders geduld.

Voor welke telefoons werkt het?

Bij Nokia Lumia-telefoons lukt het over het algemeen om te updaten. Zelf hebben we het geprobeerd met een Lumia 800 en dat werkte. Er zijn ook diverse berichten over het slagen van de update met LG-telefoons. Minder positieve berichten zijn er te vinden over HTC, waarbij sommige toestellen wel willen updaten, maar veel ook niet. Bij telefoons van Samsung lukt over het algemeen wel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business