Nieuws

Gmail: automatische schoonmaak van je inbox

In Outlook.com kan je je inbox automatisch laten opkuisen, maar ook in Gmail kan je (met een omweg) oude mails automatisch verwijderen.

Niets zo vervelend als een overvolle mailbox waar je niets in terugvindt tussen al de nieuwsbrieven en andere overbodige e-mails. Gelukkig is het niet zo moeilijk om wat orde te scheppen in de chaos.

Microsoft heeft in Outlook.com (vroeger Hotmail) een automatische schoonmaak ingebouwd, maar ook in Googles Gmail kan je via een kleine omweg oude mails automatisch laten verwijderen.

In Gmail worden berichten in Spam en Prullenbak na 30 dagen automatisch verwijderd, maar andere e-mails moet je steeds handmatig verwijderen. Je kan bijvoorbeeld wel een filter maken (Instellingen > Filters > Nieuwe filter maken) om alle nieuwsbrieven onder een bepaald label te archiveren, maar die blijven dan nog steeds in je mailbox tot je ze zelf verwijdert.

[related_article id=”161452″]

Met dit Google Script kan je deze e-mails na verloop van tijd automatisch laten verwijderen, zodat je mailbox netjes op orde blijft. Het script scant de berichten onder een bepaald label, en verwijdert e-mails die ouder zijn dan een vooraf ingesteld aantal dagen.

Wat moet je doen?

1. Open het Google Script en kies onder ‘Bestand’ voor ‘Een kopie maken…’ om het script naar je eigen Google Drive te kopiëren.

2. Als waarde voor GMAIL_LABEL geef je het label waarop je het script wil toepassen, en bij PURGE_AFTER vul je het aantal dagen in waarna de berichten mogen worden verwijderd.

3. Klik nu in het menu op ‘Uitvoeren’, en kies voor ‘Initialize" om het script de nodige toelatingen te geven, zodat het zijn werk kan doen.

4. Klik opnieuw op ‘Uitvoeren’, en kies voor ‘Install’ om het script te activeren. Wanneer je het script opnieuw wil uitschakelen, kies je in dit menu voor ‘Uninstall’.

5. Sluit het Google Script, en je mailbox zal nu met een regelmatig interval gescand worden op berichten die mogen worden verwijderd.

(Via Labnol)

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business