Nieuws

Steam voor Ubuntu Linux uit bèta

De Steam-client voor Ubuntu is eindelijk beschikbaar voor het grote publiek. Vanaf nu kan je naar hartelust gamen op je Linux-pc.

Steam voor Ubuntu Linux gaat uit bèta

Valve en Canonical hebben de Steam-client voor Ubuntu eindelijk uit bèta gehaald. Liefhebbers van videospelletjes krijgen vanaf nu toegang tot een uitgebreid aanbod aan games op hun Linux-machine.

Steam is al jaren een succes op Windows. Het platform biedt een ruim aanbod aan titels van grote spelmakers en kleine onafhankelijke studio’s. In 2010 werd het platform uitgebreid naar Mac OS, en vanaf nu kunnen ook Linux-gebruikers van het aanbod genieten.

[related_article id=”160734″]

Om de lancering te vieren worden alle speltitels die beschikbaar zijn voor Ubuntu nog tot maandag 21 februari met 50 tot 75 procent korting aangeboden. Momenteel telt het aanbod al een zestigtal titels, waaronder Half Life, Counter-Strike en Team Fortress 2.

Valve besliste vorige zomer al om steam naar Linux te brengen, en het wordt verwacht dat de speluitgever uiteindelijk met een eigen Linux-spelconsole op de markt komt. Afhankelijk van het succes op Ubuntu, zal Valve overwegen om het platform ook naar andere Linux-distributies te brengen.

De Steam-client voor Ubuntu kan geïnstalleerd worden vanuit het Ubuntu Software Centre. Vooraleer je een spel kan spelen, zal je wel de laatste versie van Adobe Flash moeten installeren. Daarna kan de pret beginnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business